Ford v Ferrari

Ford v Ferrari

Frå regissøren av Walk the Line og Logan kjem den sanne historia om kampen mellom Ford og Ferrari under billøpet Le Mans i 1966. 

 

Oscar-vinnarane Matt Damon og Christian Bale spelar i Ford v Ferrari, basert på den sanne historia om den amerikanske bildesignaren Carroll Shelby (Damon) og den fryktlause britiske sjåføren Ken Miles (Bale), som saman bygde ein revolusjonær racerbil for Ford Motor Company for å vinne mot Ferrari i det kjende 24-timars billøpet Le Mans i Frankrike i 1966.

 

 

"Det er med glede jeg kan bekrefte at den sanne historien om duoen Ken Miles og Caroll Shelby, som er essensen i Ford v Ferrari, virkelig er en film for alle, om du er bilinteressert eller ikke. Dette er en av årets beste filmer!" - Kinomagasinet, terningkast 6

 

"Best på det viktigste, nemlig bilkjøringen!" Filmpolitiet, terningkast 5 

 

"En omfangsrik og spennende virkelighetshistorie der mennene bak rattet er like dynamiske som bilene de kjører" - Hollywood Reporter

 

 

Lengde: 2 t. 32 min.

Aldersgrense: 9 år

Begrunning: Enkelte følelsesutbrudd og flere dramatiske hendelser i forbindelse med billøp, gjør at filmen får aldersgrense 9 år.
 
Norgespremiere: 29.11.2019
Sjanger: Biografi Action Drama
Skodespelarar: Christian Bale, Matt Damon, Caltriona Balfe, Jon Bernthal, Josh Lucas
Regi: James Mangold
Manus: Jez Butterworth, John-Henry Butterworth, Jason Keller
Foto: Phedon Papamichael
Musikk: Marco Beltrami, Buck Sanders
NasjonalitetUSA
Originalspråk: Engelsk
Produksjonsår: 2019
Distribusjon: Twentieth Century Fox Norway