I trygge hender

I trygge hender

Ulike skjebner kryssar vegar i dette intelligente, sosialrealistiske dramaet om det franske adopsjonssystemet. Framtida til den nyfødde Theo ligg i hendene på myndigheitene då den unge mora vel å adoptere han vekk like etter fødselen. Samstundes har den ufrivillig barnlause Alice kjempa i 10 år for å bli mor, og ser no eit håp i å kunne bli Theo si adoptivmor. Men då den biologiske mora ombestemmer seg er det ikkje berre Theo si skjebne som står på spel.

 

Filmen fekk Andreasprisen under filmfestivalen i Haugesund 2020, der begrunninga var: "Prisvinneren utmerker seg med høy troverdighet og sterkt skuespill i alle ledd. Uten melodramatikk og overdrevne fakter fortelles en liten, men stor historie om sårbarheten både i barns og vordende foreldres liv – og det store apparatet av gode krefter som står rundt. Et barn er oss født, men det trengs alltid trygge hender for å løfte det videre."

 

 

 

 

Lengde: 1t 50min

Aldersgrense med begrunning: 9 år
Filmen har en tematikk som kan virke forstyrrende på yngre barn. Den inneholder en scene med et kortvarig voldsinnslag og enkelte følelsesutbrudd. Filmen får derfor aldersgrense 9 år.

 

Premiere: 25.12.2020
Originaltittel: Pupille
Skodespelarar: Sandrine Kiberlain, Gilles Lellouche, Élodie Bouchez
Sjanger: Drama
Regi: Jeanne Herry
Nasjonalitet: Frankrike
Språk: fransk
Distributør: Another World Entertainment

 

 

Korona-oppdatering 20. januar:

Arrangement og kino kan gjennomførast med publikum frå Stad kommune og tilstøytande område med lite smitte. Operasalen og kinosalen har fastmonterte sete, dermed kan vi ta imot inntil 200 publikummarar. Dersom smittesituasjonen, reglar og anbefalingar endrar seg slik at det får konsekvensar for arrangement eller kino, kontaktar vi billettkjøparane. Har du spørsmål? Kontakt oss på post@operahuset.no.