X-men: Dark Phoenix
Norgespremiere: 07.06.2019
Originaltittel: Dark Phoenix
Sjanger: Action, eventyr, Sci-Fi
Skodespelarar: 
Manus: Simon Kinberg
Produsent: Lauren Shuler Donner, Simon Kinberg
Foto: Mauro Fiore
Musikk: Hans Zimmer
Nasjonalitet: USA
Språk: Engelsk
Produksjonsår: 2018
Produksjonsselskap: 20th Century Fox Film Corporation, Bad Hat Harry Productions, Donners' Company, Marvel Entertainment, TSG Entertainment
Distribusjon: Twentieth Century Fox Norway
Aldersgrense: 12 år
Begrunning: Denne filmen inneholder skremmende forvandlinger, truende skikkelser og store mengder actionvold. Da dette skjer i et tydelig fantasiunivers, får filmen 12-årsgrense.

X-men: Dark Phoenix

Dette er historia om ein av X-Men sine mest elska karakterar, Jean Grey, og utviklinga hennar til å bli den ikoniske Dark Phoenix. 

 

Under ei redningsoppgåve i verdsrommet blir Jean truffen av ei kosmetisk kraft som forvandlar henne til ein av dei mektigaste mutantane som finnast. I kampen mot sine eigne personlege demonar og den stadig meir ustabile krafta som finnast i henne, misser ho kontrollen. Planeten er truga og X-Men-familien er i ferd med å rakne. 

 

Denne filmen er den mest intense og emosjonelle X-Men-filmen som nokon gong er laga. Den er klimakset etter 20 år med X-Men-filmar då mutantfamilien som vi kjenner og elskar må møte deira mest øydeleggande fiende - ein av sine eigne.