Bjørn Eidsvåg - Etterlyst Jesus

ETTERLYST: JESUS

Torsdag 7. og fredag 8. desember kl 19.00

I heile haust har Bjørn Eidsvåg spelt framsyninga "ETTERLYST: JESUS" for fulle hus på Det Norske Teatret i Oslo. No tek han med seg framsyninga på Norges-turné. Det har vore stor interesse for å setje opp stykket. Operahuset Nordfjord er svært glade for at Eidsvåg tek turen hit, som einaste spelestad i Sogn og Fjordane.

 

Bjørn Eidsvåg har med seg skodespelar Svein Tindberg og sitt faste band, som alle står på scena med han i stykket.

 

Om stykket: Då Bjørn Eidsvåg vaks opp i Sauda, var Jesus den store helten. Han var god, snill og rettferdig. Ein superhelt tøffare enn Tarzan! Vesle Bjørn var sikker på at Jesus alltid ville passe på han. Men i ungdomstida blei Jesus mykje strengare. Ikkje likte han langt hår, ikkje rytmisk musikk og heller ikkje at kvinner blei prestar. 

I studietida endra Jesus seg ytterlegare, og Bjørn Eidsvåg kunne konstatere at Jesus var annleis i Oslo enn på heimplassen. Her var han ein slags kul hippietype som forkynte peace and love. Seinare blei han presentert for ein sosialistisk Jesus og ein som inspirerte folk til å gjere godt, som ein Gandhi eller Nelson Mandela.
Men òg ein som inspirerte dei som grunnla Ku Klux Klan. Jesus var i sanning allsidig. Og han endra seg frå stad til stad og med tida.

 

Bjørn Eidsvåg har med framsyninga Etterlyst: Jesus prøvd å finne ut kven Jesus eigentleg er. Er det mogleg å finne ut? Og kva er det ved denne figuren som gjer at han påverkar oss menneske så sterkt?

Saman med Svein Tindberg og det faste bandet sitt vil Bjørn Eidsvåg prøve å finne ut om vi treng ein Jesus i dag. I så fall kva for ein Jesus?

 

Med både nytt og gammalt songmateriale, mykje humor og tidvis i god bedehusstil vil dei leite i kulturhistoria – og i eiga oppveksthistorie – for å teikne eit bilde av den Jesus som både dei og kanskje publikum ønskjer seg i dag.

 

"Etterlyst: Jesus", som er skrive av Eidsvåg, fekk fenomenale kritikkar etter premieren i august, og har vore ein ubetinga publikumssuksess: 

“Usedvanlig levende”VG 5/6

“Det står til troende, men det er langt fra bare for troende” Dagbladet 5/6

“Fremragende” Aftenposten 5/6 

“Forestillingen er så god at den en gang i tiden kunne blitt forbudt” Dagsavisen 5/6

“Engasjerende, sjarmerende og innsiktsfullt” Vårt Land

 

www.bjorneidsvag.no      www.detnorsketeatret.no/framsyningar/etterlyst-jesus 

 

Framsyninga varer i 1 t 40 min (ikkje pause).

Billettpris 560 kr inkl avg. 

 

Rullestol? Følgjekort? Kontakt post@operahuset.noEid bibliotek tlf 918 58 980 eller "billettluka" på kino eller kulturarrangement.

Ønskjer du å kjøpe eit større antal billettar samla, og få tilsendt faktura? Kontakt post@operahuset.no


DATO TID PRIS SAL SENSUR BILLETT
to 07 des kl.19:00 560 Operasalen Kjøp
fr 08 des kl.19:00 560 Operasalen Kjøp