De uskyldige

Det er sommar og lange lyse dagar. Men ikkje alle dreg på ferie. Fire born blir kjende og saman utforskar die blokkene der die bur og skogen rundt. Skjult frå blikket frå foreldra utviklar borna sin uskuldige leik seg til noko meir. Uhyggelege ting startar å skje.

 

DE USKYLDIGE er ein intens psykologisk thriller skriven og regissert av Eskil Vogt. I hovudrollane gjer fire born heilt eineståande skodespelarprestasjonar ein ikkje har sett maken til i norsk film tidlegare. Dette er fyrste gongen Rakel Lenora Fløttum, Alva Brynsmo Ramstad, Sam Ashraf og Mina Yasmin Bremseth Asheim spelar i ein film, og dei var mellom 7 og 11 år under innspelinga. I andre leiande roller finn vi kjende norske namn som Ellen Dorrit Petersen, Kadra Yusuf, Morten Svartveit og Lisa Tønne.

 

Filmen hadde premiere ved filmfestivalen i Cannes der den vart hylla av internasjonal presse.

 

Dette er Eskil Vogt sin andre spelefilm. Den fyrste spelefilmen hans, BLIND, hadde premiere ved filmfestivalane i Sundance og Berlin i 2014 og vann over 20 internasjonale prisar. Vogt har også eit tett samarbeid med regissør Joachim Trier og er manusforfattar av alle Trier sine filmar, sist THELMA (2018) og VERDENS VERSTE MENNESKE (2021).

 

Eskil Vogt seier om filmen:

"Spiren til DE USKYLDIGE kommer fra å få egne barn og være vitne til deres famlende forsøk på å forstå verden. Plutselig kom glemte minner fra min egen barndom frem og jeg ble minnet om hvor radikalt annerledes man opplever verden som barn: man er så åpen, fantasien er så rik, man føler så sterkt. Det er spennende og magisk, men også veldig skremmende. Jeg har aldri vært så redd som når jeg var barn. En skygge på veggen om natten kunne lamme meg av angst. 

 

Det var også noe med å observere barna mine når de ikke visste at jeg var der. Som når du henter i barnehagen eller skolen og ser datteren din dypt inne i en lekeverden de bare deler med vennene sine, en verden som forsvinner i samme øyeblikk de oppdager deg og vinker hei. Barn har et hemmelig liv. Og det rommet ønsket jeg å gå inn i. 

 

Man kan argumentere for at barn er født uten moral og empati og at dette er noe samfunnet må lære dem. Det er derfor jeg synes det er interessant å se et barn gjøre noe som vi ville kalt ondt hvis en voksen gjorde det samme. Kan et barn være ondt når det ikke er ferdig utviklet ennå, når det ikke er ansvarlig for sine egne handlinger?"

 

 

Pressa seier om filmen:

"Nifst god" - Dagens Næringsliv

"En strålende psykologisk grøsser" - The Hollywood Reporter

"Årets mest originale film" - Aftenposten

"Nervepirrende" - DR

"Vakker og uhyggelig fabel" - Variety

"En av siste års beste skrekkfilmer... en umiddelbar klassiker" - Cineuropa

"Fantastisk skuespill ... spennende og varm" - Dagbladet

"River i hjertet og ryster sjela" - NRK

"Lar oss ikke hvile ett sekund" - Cinema

"Eit høgdepunkt i kinohausten" - KlassekampenLengde: 1t 57min

Aldersgrense med begrunning: 15 år
Denne filmen har en utrygg stemning. Den inneholder flere urovekkende scener med enkelte skrekkeffekter, og skildringer av vold og drap. Filmen får derfor 15-årsgrense.

 

Premiere: 03.09.2021
Sjanger: Thriller
Regi: Eskil Vogt
Nasjonalitet: Norge
Språk: norsk
Produksjonsår: 2021
Distributør: Mer Filmdistribusjon
 
 

Viktig billettinformasjon: 

Vi gjer alt vi kan for å sikre deg ei god og trygg kulturoppleving i samsvar med smittevernreglane. Personar frå same husstand kan sitje saman. Alle andre må kjøpe enkeltbillettar. Billettsystemet syter for at det står igjen nødvendig avstand mellom deg og neste billettkjøpar. Du må registrere namn og kontaktinfo når du kjøper billett. Kjøper du billett til andre/fleire, må du kunne oppgje deira namn og telefonnummer ved eventuell smittesporing. Viss du er sjuk, held du deg sjølvsagt heime.

 

Dersom smittesituasjonen, reglar og anbefalingar endrar seg slik at det får konsekvensar for gjennomføringa av arrangementet, kontaktar vi billettkjøparane direkte via e-post. Har du spørsmål? Kontakt oss på post@operahuset.no.